Felise

Om samen met je wezen door het leven te gaan, is het belangrijk om je eigen unieke symbolentaal,
de taal van je wezen, te leren begrijpen.
Via dromen en beelden reikt je wezen je soms informatie aan om je ergens bewust van te maken en je verder op pad te helpen.

Onderstaande symbolische verhalen nodigen je uit om je eigen ‘zolder’ (symbool voor de denkkap) te onderzoeken.
Laat je meenemen door het verhaal en ontdek welke symbolische beelden je aantrekken of welke beelden jouw wezen je aanreikt.
Laat je fantasie maar stromen….. en voel en proef wat het zou kunnen betekenen.

Felise

Felise is een klein elfje dat woont in een holletje hoog in een grote eikenboom. Jacob de specht, heeft dit holletje voor haar gemaakt. Hij is daar heel goed in en na een middag hard kloppen was haar holletje klaar.
Samen zochten ze droge grassprietjes en hij gaf haar een paar van zijn donsveertjes zodat ze een zacht en warm plekje heeft om te slapen.

De opening van haar holletje zit onder een dikke tak, waardoor er geen regen naar binnen kan komen.
Bovenop die tak zit ze nu te genieten van een warme zonnestraal die net tussen de bladeren door piept. Ze kijkt tevreden om zich heen naar de prachtige bloemen in de tuin en luistert naar het kletterende water van de fontein in de grote vijver met roze waterlelies. De bladeren van de boom ruisen zachtjes in de wind en de schommel, die aan een dikke tak beneden in de boom hangt, gaat langzaam heen en weer.

Het is nog vroeg en de nieuwe mensen, die sinds gisteren in het oude huis wonen zijn nog niet op. Felise is benieuwd wat het voor mensen zijn. Ze zag ze gisteren even in de tuin lopen. Een lange donkere man, met zijn arm om de schouders van een blonde vrouw heen geslagen en een blond jongetje van een jaar of zes, dat bijna in de vijver was gevallen toen hij een voorbij zwemmend visje wilde aaien. Even later kwam er nog een meisje van een jaar of dertien met een donkere krullenbol achter hen aan en vleide zich tegen de man aan.
‘Nou jongens, is het geen mooie plek om te wonen die tante Mieke ons heeft nagelaten?’

Behalve bij het jongetje, dat enthousiast werd toen hij de schommel ontdekte, zag Felise vooral gemengde gevoelens bij deze woorden.

Klik op de titel om een verhaal te lezen.